Vindtørre æggestokke… på briksen hos en gynækolog… helt ærligt, det var mig og ikke gynækologen, der sagde det… 

Afslutning er altid begyndelsen til noget nyt

I tidligere tider var det jo heller ikke normalt, at kvinder blev så gamle, som vi har mulighed for at blive i dag. Og det var heller ikke normalt, at mange kvinder blev meget gamle sammen… Så det er måske ikke så underligt, at mange føler, at vores overgangsalder har en “dødsenergi” over sig… der er noget der afsluttes og dør, når vores menstruation stopper, men der er også noget nyt som begynder, og der er masser af håb forude kære kvinde!

Årene i overgangsalderen (fra ca. 42-56 år – eller ældre…) er på alle planer en afvikling af den kvinde du var – fysisk, emotionelt, mentalt, spirituelt – på alle planer af dit liv. Men disse år er også en åbning ind til og en mulighed for udvikling af din indre visionære Vise Kvinde, som du har helt særlig mulighed for at træde ind i gennem disse år. Og som du kan bruge til at skabe et liv, som er meget mere in tune med det, som du allerinderst ønsker dig og drømmer om.

I overgangsalderen bliver der åbnet op for, at du kan rumme og yderligere åbne for din feminine intuitive kraft på en helt anden måde i forhold til tidligere i dit liv. Hvis du altså kan/vælger at se det og fornemme det, for al den “støj”, som bl.a. de fysiske symptomer eller usikkerheden kan give dig i denne særlige tid i dit liv. Og det er da også min erfaring, at det er nemt at sidde fast i de bølger af forandringer, der kommer og mange kvinder jeg møder på min vej kender ikke kraften i deres overgangsalder (det er min mission at lære dig den) og jeg ser så mange lukke endnu mere ned for sig selv og bruge mere krudt på at holde sig unge end på at mærke og udforske den indre power.

Tilbage på det gynækologiske leje

… hvor diagnoserne begyndte at blive slynget henover bordet. Og helt ærligt – inden jeg skriver videre – vi skønne kvinder lider altså også lidt under, at fundamentet i videnskab, biokemi, anatomi og fysiologi er skabt af mænd. Forklaring kommer her: Hos gynækologen fandt jeg ud af, at jeg havde kraftige muskelspændinger i underlivet og vaginalatrofi. Og tro mig – alt med atrofi har man i virkeligheden ikke lyst til at have… På almindelig dansk betyder det “svind” – og i dette tilfælde af slimhinden i vagina. Igen  – det er helt som det skal være, men det er der jo ikke ret meget sjov i vel? Det er helt naturligt og helt normalt, at dette sker. Og det er helt normalt og naturligt at blive bekymret for fremtidigt sexliv, smerter, bekymret for samtale med partner, og så er det normalt at ønske, at man skal blive som før…

Jeg har lavet grundig guide til kvinder, der har udfordringer med tørre slimhinder. Der ér nemlig mulighed for hjælp. Og så er det min erfaring, at det er vigtigt at tjekke hele vejen rundt, når der kommer fysiske symptomer, da mindset, følelser og energiflow ofte er stagneret – alt hænger sammen. Du finder guiden i min lukkede privat Facebook-gruppe Bevidst og Kærlig Overgang med Grethe Lous (copypaste og sæt i søgefunktion på Facebook). Jeg skal nok lukke dig ind så hurtigt som muligt, og så kan du bare søge på tørre slimhinder i gruppen eller skriver til mig, så sender jeg dig en optagelse af videoen, jeg har lavet.

Kvinde i overgang

Og kære kvinde… det er altså også sådan det er, at være en kvinde i overgang… og jeg insisterer altså på at se forandringen og udfordringen som en power. Fordi det ved jeg inderst inde, at det er! En mulighed for et nyt og også bedre sexliv, en mulighed for at komme tættere på min mand og en mulighed for at træde ind i noget nyt/forandret i mit liv, som vil blive endnu mere nærende og opløftende, end det var før – og ja, det vil blive anderledes, og jo, det kræver en god portion mod at komme fra et positivt opløftende sind, når det også gør ondt og generer super meget. Men heldigvis har jeg massevis af mod, fordi jeg udviklet min indre visionære Vise Kvinde (og det kan du selvfølgelig også lære!).

Der er ikke ret mange, der taler åbent og helt ind i alle detaljer og områder af de forskellige gener/udfordringer/tab, der kommer vores vej i overgangen. Og dem som taler åbnet om det, taler ofte negativt. Men igen… jeg insisterer altså på, både at bruge denne tid og se den, som en transformationsproces, der gør mig i stand til at træde dybere ind i min feminine superpower, mit potientiale og den kvinde jeg er. Og jeg insisterer på, at tale åbent om det og støtte og guide dig kærligt på vej ind i din superpower – vise dig hvordan din overgangsalder bliver fyldt med muligheder, og hvordan du bruger den som en katapult ind i den bedste tid i dit liv.

Sådan er det her i mit Univers. Tak fordi du læste med!

Kærligst Grethe