Din overgangsalder er den periode i dit liv, hvor din cyklus som du kender så godt ændres. Din vanlige rytme forgår, og du går i proces med at skabe en ny.

Tidligere i livet har du også gået gennem samme vildt transformerende perioder, hvor du har haft svært ved eller haft brug for tid til at vænne dig til den nye version af dig selv, dit skift i dine roller. Det skete gennem dine teenageår, det skete igen da du blev mor (hvis du har børn). Og det er også sket, hvis du har mistet dine forældre eller et barn, har været ude for meget alvorlig sygdom, traumatiserende relationer etc. Du har rejst over en bro, gennem en transformations-proces.

Overgangsalderen er en lignende transformationsproces, fordi en ny dig er klar til at træde frem på den anden side af klimakteriet, på den anden side af broen, nemlig en vis kvinde i dyb og inderlig kontakt med sig selv. En vis kvinde, der er i balance og som kan jonglere med det mørke og lyse i livet uden at vælte omkuld. En vis kvinde der er i ro, der har overblik, og som grundlæggende lever fra sin intuition, sit indre kald og modigt lever sit sjælelige potentiale, sin essens, sit livsformål ud i livet i stort og småt.

Overgangen er dine første skridt ind i en ny tidsalder. Og det kan meget vel blive den bedste tid i dit liv. Altså hvis du bruger overgangsårene til at være åben i hjertet og i god kontakt med dig selv. Så venter der dig en spirituel oplevelse, en vækkelse, der både vil medføre fysiske, emotionelle og spirituelle jordskælv i dit væsen. Men den vil også give dig kontakt til din indre vise kvinde, til din feminine super power, og en dybere og mere udvidet evne til at holde rum for dig selv i det der allerede er sket tidligere i dit liv, og i det som sker i dit liv nu.

Din overgang er så uendelig meget mere en bare et stort fald i dine kønshormoner. Det er det også, og der er flere ting du kan gøre, for at støtter dig selv fysisk. Men igen – overgangsalderen er så meget mere. Det tror jeg faktisk allerede, at du fornemmer.

Selvom rejsen henover broen kan føles bumpet, uligevægtig, anstrengende og næsten uden ende. Og føles fyldt med brosten som fx hedeture, vægtstigning, angst, frygt, følelsen af forfald, træthed og stress, så er det muligt, at lære at mestre og træde ind i overgangen, så den bliver en åbning indtil en ny og meget bedre verden for dig.

Det er vigtigt, at du er klædt på til rejsen og forstår og fornemmer, hvad det er der sker på overgangsbroen. Så du stille og roligt lærer at omfavne dig selv i din nye tid. Om det regner, sner eller tordner på turen. Eller om solen skinner smukt.