Det er ikke til at se, at Frihedsgudinden er over 100 år vel?

Til gengæld vil der gennem overgangsalderen komme tegn på, at du ældes. Det deler jeg ikke med dig, for at du skal blive bekymret eller bange for overgangsalderen. Men en af årsagerne til, at rigtig mange kvinder er udfordret omkring de forandringer, der uvilkårligt kommer gennem overgangen, er at ældre kvinder stadig ikke har så høj status i vores samfund.

Når vi gennem puberteten vækker vores feminine kroppe og seksualitet, bliver vi meget interessante. Når vi gennem vores voksenliv kan sætte børn i verden, er vi også interessante. Men når så disse aspekter af os forandres gennem overgangsalderen, så er det nemt for en kvinde som dig og mig at føle sig tilsidesat, værdiløs – lidt a la “og hvad så…?”.

Du er stadig ung!

Heldigvis er det på den anden side også sådan, at mange kvinder i virkeligheden føler sig unge stadigvæk både op imod og fyrrene og gennem halvtredserne. Jeg kan stadig huske min gamle bedstemor, der som 80årig fortalte, at hun til tider stadig følte sig 18 år indeni.

Og det er vel også det vi kan… mærke alle aldre i os. Føle os barnlige, teenageagtige, modne, og gennem overgangen og senere i livet også ældre. I forskellige situationer. Vi føler os i hvert tilfælde yngre end bare vores mødres generation. Men er vi gamle? Personligt er jeg ret ligeglad med alder. Jeg øver mig i at se mennesket og i at se det sjælelige. Men jeg må indrømme, at jeg gennem min overgang ofte har tænkt og følt, at jeg var gammel. Et oldtidsfund som ikke ældedes med ynde. Og jeg bliver nødt til at dele med dig, at sådan er det også at være i overgangsalderen. Det interessant er så, hvad du gør ved tankerne/følelserne, når de kommer…

At dele mere af vores visdom med andre

Vi kvinder bliver nødt til at tale om det at blive ældre. Og tale om hvordan det også er værdifuldt. Tale om alle fordelene. Tale om visdommen i os. Dele visdommen fra hjertet.

Rigtig mange skønne kvinder er virkelig meget bekymrede for alder og udseende gennem og efter overgangsalderen. 

Det hænger selvfølgelig sammen med, at vi kvinder udmærket fornemmer at forandringer venter forude. Og det hænger sammen med, at vi inderst inde godt ved, at der vil komme fysiske forandringer som årene kommer til at gå fremover.

Der vil komme rynker

… mange flere rynker. Der vil komme mindre smidige led, slatten hud, masser af grå hår og folder rundt omkring på kroppen. Og der vil komme fysiske udfordringer, som årene går.

Især hvis du har haft svært ved at passe på dig selv gennem flere år inden din overgang. Så kan overgangsalderen meget vel blive et (stort) wake up call. Og det kan meget vel kræve meget tid og en større indsats at skabe forandringer i krop, madvaner, tankemønstre, dit forhold til dig selv, rutiner mm. Og særligt fordi overgangsalderen i sig selv er som et sammenbrud, fordi en ny version af dig selv er ved at bryde frem.

Hvorfor gøre modstand mod en helt universel og naturlig proces?

Vores kroppes biokemi ændres helt naturligt med årene. Vores biokemiske processer forløber helt naturligt langsommere. Disse “nedadgående” processer starter faktisk allerede i 25-30års alderen. Gennem overgangsalderen – som er en helt naturlig proces for en kvinde – sker der en (yderligere) svækkelse. Men det er der råd for. Med mental og følelsesmæssig støtte. Med forebyggelse. Med støtte fra lækre madvarer og livsstil. Din fordøjelse nedsættes, dit immunforsvar nedsættes, dit stofskifte nedsættes osv. osv. Og det kommer til at ske resten af dit liv. Der er ikke noget galt med dig.  

At være meget fastlåst i frygt for sit udseende og kroppens nok så naturlige “forfald”, er i min verden ofte et tegn på, at man har glemt, at man er mere end bare sin fysiske krop. Tegn på at man sidder fast i sin menneskelige oplevelse. I hamsterhjulet. I omstændigheder. Og tegn på at der skal skrues op for forbindelsen til din sjæls stemme, skrues op for at leve intuitivt, 

Ved at hænge mere ud med din sjæl, fornemmer du din udødelighed, dit lys, dit indre kald. Du har større og mere klar forbindelse med din intuition, og når du lever fra din intuition, får du den vildeste udstråling. I energien fra din udstråling bliver dit udseende det bedste nogensinde. Din alder udviskes. Din skønhed blomstrer som aldrig før.

Ikke at du ikke længere ønsker at passe på dig selv. Og måske endda forebygge det som kan forebygges. Men ønsket kommer indefra, og her handler det ikke om at udglatte alle rynker med kemi, operere bryster, som er sunket 10 cm (eller mere…), op eller spise alle mulige kosttilskud for fx at undgå hud, der krepper sig sammen. 

Udstråling vigtigere end alder

Når du er forbundet i krop, tanker, følelser og sjæl, har du en udstråling, hvor du er DIG, fuldt ud. Dit lys skinner gennem dig. Du er i en tilstand af at kunne holde rum for dig selv og alt det, som er dig. Måske er det en delle på maven (eller 20). Måske er det de vildeste hængebryster. Måske er det mørke rande under øjnene. Måske er det led der værker. Måske er det nedsat humør. Måske er det søvnløse nætter. Måske er det de vildeste hedeture, der ridder gennem din krop mange gange om dagen… men… du er DIG. Og det er faktisk også fra din intuition, at du finder din vej frem, finder lige præcis det, som vil støtte DIG.

“Aging is an extraordinary proces
where you become the person
you always should have been”.

Din krop ældes – din sjæl får mere erfaring!

Husk at selvom du år for år bliver ældre – regnet i kalenderår og fysisk tid – så har du stadig de samme 24 timer i døgnet, som du altid har haft og som alle andre også har. Husk din sjælsdimension, som er på besøg her for at lære. 

Når du implementerer din sjælelige version, når du lever fra din intuition, så skabes der et flow også i din fysiske krop, hvilket betyder, at der lettere kan ske forandringer til det bedre. Også i din krop. Også selvom du har prøvet alt muligt, der burde have virket. Dette flow kan ikke komme, når du er fastlåst i at frygte alderen eller, når du kæmper imod den. For i virkeligheden kæmper du så mod dig selv. 

Flyt fokus med dette mantra

Bliver du bekymret for din alder eller dit udseende, så vil jeg da kærligst minde dig om, at det er den kvinde du er, som er det vigtigste – ikke hvordan du ser ud. Prøv dette mantra, hver gang en negativ tanke om din alder, din rynker, din krop etc. kommer forbi. På den måde flytter du fokus og skaber flow – istedet for at være fastlåst i lavt vibrerende tanker. Mantra:

Jeg er på rejse gennem livet. Jeg er mig. Jeg er OK. Jeg er lige, som det er meningen, jeg skal være. Jeg lytter indad. Jeg lytter til min intuitive indre stemme. Jeg lader mig guide fremad i livet af min intuitive kraft. Jeg er mere og mere sikker på, hvem jeg er. Jeg står mere om mere i min kraft. Jeg er dybt forbundet i alt, der er mig. Tak. Tak. Tak. 

Og husk: når du har aldersproblemer oppe at vende, så handler det altid om, at du har fokus på, hvad andre tænker om dig, hvordan andre ser dig. Lad dig ikke guide af andres holdninger til, hvordan du se ud. Skift fokus til din egen indre intuitive kraft og saft, din egen sandhed. Øv dig i at leve herfra. Det skaber så uendelig meget healing at stå autentisk i din sandhed.

Det er også sådan, at vi sammen og hver for sig kan forandre den kropsfixerede verden, vi har skabt. Just saying!

Og husk at du altid er velkomme på forløbet Spirituel Overgang – få adgang til din vilde indre visdom og kraftfulde ressourcer i overgangsalderen – se hvornår nyt hold starter lige HER!

Jeg kan så inderligt anbefale dig at se udsendelsen “Susse Wold – Mennesket bag ikonet”. Jeg er SÅ enig med kære Susse! Jeg NÆGTER at være gammel! Du kan se udsendelsen HER (hvis linket ikke virker er udsendelsen tage væk fra DR1’s hjemmeside).

Kærligst og ærligst Grethe