Der er forår i luften – ahhhh… og så måske alligevel ikke? Måske har du nogle heftige dage i disse uger. Det har jeg i hvert tilfælde.

Lige nu er der et ret stort skift i årstiden. Vi går fra sen vinter ind i den første del af foråret. Vi har længe set på vintergækker og erantis, der minder os om, at foråret er i vente. Ligesom det plejer at være. Naturen fortsætter sine naturlige skift uanset hvad.

 

Naturen og overgangsalderen

Når du går henimod og gennem overgangsalderen, og når du lukker op for den (yderligere) spirituelle vækkelse, der sker her, så vil det kun være naturligt, at du drages mod naturen. Det kan selvfølgelig ske på mange forskellige måder, men jeg ser tit en øget interesse for urter, dyrkning af grøntsager, planter mm., æteriske olier og at leve mere naturligt sådan i det hele taget.

En anden ting, der også kommer i den åbningsportal, som overgangen er, er en fornemmelse af en øget forbindelse med naturen. For nogen vil det betyde, at interessen for at passe på naturen stiger kraftigt (eller måske kommer for første gang). For andre vil det betyde en øget lyst til at være i naturen. Og nogen vil elske at gå ture i naturen eller dyrke, så og høste (mere end tidligere i livet). Altså være i en større samhørighed med naturen.

Hvis du har haft denne samhørighed i mange år før din overgang, så bliver der bare skruet op for styrken eller med andre ord trangen eller det indre kald til at være forbundet med Moder Jord, træerne, månen, solen, årstiderne etc.

Ny cyklus?

Den cykliske rytme, der er i årets gang, giver utrolig meget mening for mange af os voksne og meget modne kvinder, når vi lærer at spejle os i den. Vi går ud af vores normale månedlige cyklus, når vi rammer overgangsalderen. Og jeg hører tit fra kvinder, som er kommet ind i overgangsalderårene, at de rent faktisk savner en cyklus. Derfor tilbyder jeg både Månecyklus-arbejde i min Måne Magi Online Workshop og Årstids-arbejde i mine (gratis) Sol Cirkel Ceremonier.

Nå, men tilbage til denne særlige tid, hvor der sker “ting og sager”!

Det føles aldrig behageligt at stå på kanten

Lige nu står vi på kanten til en ny årstid. Midt mellem vinterens afslutning og forårets begyndelse, som jo sker i en cyklus, som kan være lidt forskellig fra år til år pga. vejret; varmen eller kulden. Hvis du kigger udenfor, så ved du også at det på en måde er lidt tosset at tænke datoer ind i forhold til årstidsskift. De kommer, når de kommer. De kommer også for det meste over tid, men nogle gange fra den ene dag til den anden. 

Det er der ikke noget nyt i, men det er måske nyt for dig at se årstiden forandringsproces, som en afspejling af din indre forandringsproces, den måde du selv forandrer dig på fra år til år?

Jeg er ikke astrolog, men lur mig om der ikke er en eller anden særlig planetstilling lige nu, der påvirker mange af os. Og det har også lige været fuldmåne… Men… der er også en forandring i årstiden, som giver mening for mig. Måske også for dig?

Mine indre fornemmelser og tanker

De sidste par uger, har jeg fornemmet en meget heftig energi værende tilstede i mig. Vi fik en stor smagsprøve på foråret før sidste uge. Vi kom ud af vinterhiet, som i år har været endnu mere vinterhi-agtigt pga. C-restriktioner. Energien i vinterhi er en absolut tilbagetrækning, hvor der står stilhed og ro på programmet, og fokusset er indadvendthed og rettet mod dig selv og dit indre liv.

Denne indadvendthed og at være stille med os selv og i helt ro, det har de fleste af os kvinder det svært med. Vi er så vant til at være udadvendte, at have travlt og gøre alt muligt på samme tid, være der for andre og glemme os selv. Desuden er vi ofte kun anerkendt for den udadvendte og mere action prægede side af os selv (vores maskuline kraft).

Vinterenergien

Vinterenergien er den ultimative feminine kraft. Altså når vi går med energien i vinteren og ind i indre stilhed, ro, væren, slapper af osv. Og det er svært at være her. Af mange forskellige årsager, men bl.a. fordi vi arbejder på samme måde hele året rundt, og holder vi ferie i vintertiden er det ofte for fx at have travlt til jule/nytårstid eller tage på skiferie eller på rejse (dengang vi kunne det…). 

I denne tid går fra sen vinter til det første forår – fra det indadvendte til det mere udadvendte. Og de forårsdage der var her for noget tid siden – føler jeg – satte gang i en indre proces en udadvendthed, som på en måde blev “sparket” tilbage igen, da kulden kom tilbage. Jeg følte, at jeg ligesom blev lidt forvirret i mit indre. At der var noget, der ville ud. Både vrede og irritation og frustration og dårlig nattesøvn på samme tid. Uden nogen umiddelbar mening eller årsag.

Og det kan også meget vel være det, som er på spil. Også i dig, hvis du har mærket noget a la det samme. Det er energien i årstiden, der skifter. Og måske kan vi mærke skiftet ekstra meget i år, netop fordi vi har være lukket inde denne vinter. Derfor er skiftet større og kraftigere. Fornemmer jeg. 

Forårsenergien

I foråret ligger håb- og spiringsenergien, og det kræver faktisk en kraft at komme ind i denne nye energi. Så jeg fornemmer, det er denne kraft, som jeg har mærket ankomme i min krop, tanker. følelser og energi i den seneste tid. Og vi har måske – netop i år – sparet nogle ekstra kræfter op gennem den nedlukkede vinter, som nu står i kø for at komme ud og blive omsat til spiringskraft.

Og nej, det er ikke altid pænt og nydeligt og ordentligt, når vores kraft blomstrer op i os. Det er det faktisk sjældent. Det er kraftfuldt og kan komme med vrede og irritation og indre jordskælv, fordi du ser ting i øjenene og bliver bevidst om dybder af dig selv, som måske før har ligget gemt i skyggen.

Og heri bliver det også tydeligt, hvad du er træt af, hvad du vil have mere af, hvad du vil slippe, så du kan skabe plads i din indre jord til nye frø. Og med denne kraft kommer alt i os i spil også følelser, som måske ikke lige umiddelbart føles rare, men som egenligt bare vil vise os, det som vi ønsker os. Det er i hvert tilfælde min tanker og fornemmelser omkring denne tid.

Spændende ikk’? Hvad mon skal spire i dit liv fremover?