Når du sanser årstidernes gang, sanser du dit eget væsen. I forårets og sommerens udvidende energi og i efterårets og vinterens sammentrækkende energi genkender du din egen rytme. Den rytme som du måske har glemt, men som ligger som et blueprint i dig, og som vil hjælpe dig med igen at føle dig forbundet med dig selv.

Mens vi har travlt med livet, med arbejde, med at fixe mand, partner, børn. Mens vi har travlt med at fixe alt i os selv og med alt muligt andet… i én lang køre gennem året… og mens vi ofte opholder os indendøre meget store dele af året, så venter naturen og de skiftende årstider på, at vi husker, at vi er et match til det samme skift, den samme rytme, som en cyklisk rejse ind i os selv. En rejse hvor vi spejler naturen og planter frø – nye idéer, vi ser dem spire – tage form, vi nyder dem blomstre – folde sig ud, og vi ser dem forgå – vi slipper med viden om, at der kommer flere nye idéer/muligheder/oplevelser.

Underkend ikke hvor kraftfuld bevidstheden om denne indre årstidsrytme er. Det nytter ikke, at du kører i højeste gear (sommer-energi) hele året. Det gør mange, og derfor er det heller ikke så underligt, at mange har stress og er totalt overvældede, når de rammer overgangsalderen.

De 8 energiportaler i Årets Hjul

Gennem Årets Hjul æres energien i Solen gennem årstiderne med en rytme af fødsel, liv, død og genfødsel. Og fordi den særlige sol-kraft er forskellig fra årstid til årstid, så er det mest optimale også, at vi har en forskellige energi gennem året. Fordi du ér naturen. Du er Moder Jords udstrakte energi.

Gennem Året Hjul i det Celtiske folkeminde, er der 8 hellige dage – 4 Solfest og 4 Ildfester – hvert år. Ildfesterne ligger mellem Solfesterne. Her i denne blog får du lidt om de 4 Solfester, der ligger ved solhvervene og jævndøgnene.

Ved at være opmærksom på disse årstider, disse cykliske faser, får du muligheden for at læne dig ind i energien og høre årstidens hvisken til dig. Og… ikke mindst… bruge årstidens energi til at skabe fremdrift i dit eget liv, i din egen udvikling som kvinde, der står ved indgangen til et helt nyt kapitel i livet.

Vintersolhverv – Yule – Mørket fylder allermest, og derfor er energien helt indadvendt med fokus på, hvad der skal blomstre i det nye år. Selvom det er mørkt, så ved vi, at lyset kommer igen, og det er tid til at gøre klar til nye projekter. Denne tid emmer af alt det nye, der er muligt. Luften emmer med løftet om håb; håbet for den lysere fremtid. Den nye begyndelse.

Vi gør klar til at plante nye frø til Ildfesten Imbolc. Her plantes frø, og vi overlader spirringen ved Forårsjævndøgn til Moder Jord.

Forårsjævndøgn – Ostara – Lyset er her igen efter den lange mørke tid. Døgnet er lige lyst og lige mørkt nu. Alle frø, der blev sået, har gang i spirringsprocessen. Også selvom vi ikke kan se, hvad der sker under jorden. Der er en ren energi af potentiale og muligheder.

Ved Beltane – mellem Forårsjævndøgn og Sommersolhverv – fejres det saftspændte og kraftfulde forårshøjdepunkt.

Sommersolhverv – Litha – Lyset er i sit fuldest flor. Alt blomstrer og folder sig ud. Det er tid til den mest udadvendte energi i løbet af året. Det som er vokset op, kan vi nu se tydeligt.

Sommersolhverv er den længste dag på året, hvor vi fejrer solen, ilden, varmen og jordens ypperste frugtbarhedstid. Sommersolhverv repræsentere fest, lystighed, overflod, succes, lykke, velstand, vækst og vitalitet, empowerment, kærlighed.

Efter Sommersolhverv kommer Lammas – Ildfesten der fejrer den første høsttid.

Efterårsjævndøgn – Mabon – Endnu et skift i naturen. Igen er der balance mellem lys og mørke, men vi går fra de lyse højt vibrerende måneder og mod mere mørke. Afgrøder – visdom – bliver høstet, før vi igen går mod Vintersolhverv. Energien emmer af taknemmelighed for alt det, vi har høstet.

Før Vintersolhverv kommer Samhain – hvor de afdøde fejres og æres. Her starter vintersæsonen og den mere indadvente energi. Før alt starter forfra igen.

Ritual vækker noget i os

Når vi laver ritualer og ceremonier gennem festerne, vækkes vi i forhold til den måde, vi føler os forbundet med naturen på. Og vi skaber mulighed for en indre healing, som næsten sker automatisk, netop på grund af denne connection med Naturen.

Hver Solfest og Ildfest fejrer vi hvem vi er, og den kvinde vi er ved at blive. Det menneske vi rejser hen imod at være. Det menneske vi i virkeligheden altid har været indeni. For efter hver fødsel, liv, og død, gives der i genfødselsprocessen plads til noget nyt; ny læring, ny visdom, ny kontakt indad i dig. Den sammen proces sker i naturen gennem årstiderne. Den samme proces sker i dig gennem dit kvindeliv.

Samme rytme finder du i Månens faser 

Her er månen først helt uden lys – nymåne – Vinter. For så at være mere og mere i lys – 1. halvmåne – Forår. Så fuldt ud badet i lys – fuldmåne – Sommer – der så aftager i 2. halvmåne – Efterår og til slut omgives månen af mørke igen til nymåne – Vinter – og sådan fortsætter denne cyklus. Igen og igen og igen. Tjek Måne Magi Online Workshoppen HER. Månens cyklus er healende for din psyke og spiritualitet, nu du er ved eller har sluppet din menstruationscyklus.

Dette var lidt viden omkring den healende kraft i naturen. Håber det vækker dig på den kærligste og fineste måde. Jeg laver gratis Sol Cirkler Ceremonier til alle 8 hellige fester, og du kan følge med i hvornår og hvordan ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev HER.

Kærligst Grethe