Sol Cirkel Ceremonierne

gennem Årets Hjul

Når vi giver vores opmærksomhed til Årets hjul tillader vi os selv at tune ind i den cykliske energi, der hvisker til os igennem året. Årets hjul er som en vejviser ind i solens mysterium og repræsenterer de 8 tidspunkter på året, hvor vi har adgang til portaler med stor styrke og magi. Portalerne er både unikke åbninger i energien, men også søjler af visdom, der kommer til dig, når du er åben og lytter. Og især når du også handler på det, du fornemmer.

De 8 energiportaler kan vi bruge som vækkelse af vores indre power. Og sæson for sæson have fokus på forskellige mentale, emotionelle og spirituelle aspekter af os selv, og bevæge os gennem de skiftende tider i større harmoni og med støtte til vores personlige vækst og vækkelse. Vækkelsen af og hengivelsen til det feminine sker især gennem mystikken. Det er her vi genkender noget, vi har glemt, noget som er helligt og nødvendigt for, at det feminine kan træde mere frem. Så vi sammen kan skrive nye historier og skabe healing, mens vi lever i nuet i den verden, vi har i dag.

Vi kan bruge portalerne som støtte i at leve vores potentialer ud i verden og benytter disse overgange med særlig magisk energi som en base for at huske, genkende og komme dybere og dybere ind i os selv.

Når vi kvinder samles bliver transformationskraften endnu mere potent og støttende. Jeg glæder mig SÅ meget til at vise dig, hvordan tidligere tiders mystik – som det blev levet i de gamle kulturer – kan antænde dit lys, din hjerteenergi og din forbindelse til din urkraft OG blive til visdom, som du kan bruge til din vækst og udvikling.

Se nederst på siden her, hvornår jeg næste gang afholder Sol Cirkel Ceremoni. Det er 8 gange om året, og det foregår LIVE i min private FB-gruppe Bevidst og Kærlig Overgang med Grethe Lous (klik på skriften med fed, så kan du blive medlem af gruppen). Hvis ikke du kan være med LIVE, så find opslaget i gruppen og følg anvisninger på, hvordan du får link til optagelsen.

Lidt mere om de 8 portaler

De 8 sabbater – eller energiportaler som jeg kalder dem – er mest kendt for at være forbundet med landbrugets og naturens gang gennem året; Jorden gøres klar, der sås frø, og i en udvidende energi med mere varme og lys ser vi spirerne komme frem, vi ser dem vokse yderligere, for at sætte i knop og senere blomstre. Herefter leveres frugten, kornet, blomsten, bladet, og det bliver tid til høste det vi har sået. Som solens lyse bliver mindre og dagene afkortes, kommer der en sammentrækningen i energien. En sammetrækning og en indadvendthed, der får bladene til at visne og falde mod jorden for at give jorden et lag af næring, så der er muld til at gøre jorden klar til nye frø igen efter den mørke kolde tid, skal sås og spire op.

Men energiportalerne er også dybt forbundet til rejsen gennem kvindelivets cyklus; ung kvinde, moden kvinde/moderen, ældre vis kvinde, og i rejsen i vores indre mentale, emotionelle og spirituelle liv; fødsel, liv, død, genfødsel og så forfra igen og igen og igen, som en transformationsproces.

Når vi kommer i kontakt med Moder Jord og ildkraften i solens energi – og herigennem i os selv – åbnes der virkelig op for mulighederne for transformation, og der kommer en indre forståelse og accept på et helt nyt plan.

De 8 portaler deles i 2 grupper – 4 sol-festivaller og 4 ild-festivaller. De 4 sol-festivaller deler året (2021) i fire:

Ostara – Forårsjævndøgn – 20. marts
Litha – Sommersolhverv – 21. juni
Mabon – Efterårsjævndøgn – 22. september
Yule – Vintersolhverv – 21. december

Mellem disse sol-festivaller ligger ild-festivallerne:

Beltane – 1. maj
Lammas – 1. august
Samhain – 31. oktober
Imbolc – 1. februar

Se billeder nederst på siden for at se rækkefølgen. Her finder du også datoerne for mine LIVE ceremonier.

Hvad der kommer til at foregå i Sol Cirklen

Jeg laver Sol Cirkel til hver energiportal gennem hele året. 

I Sol Cirklen Ceremonien deler jeg altid:

  • overblik over sabbatten/portalen: oprindelse, relation til månecyklus, kvinden cyklisk liv, fødsels-livs-døds-genfødselsfasen, og energien som er tilstede netop i denne energiportal
  • et alter, der tapper ind i energien til ceremonien. Jeg gennemgår energien i de enkelte elementer/symboler på alteret, som jeg har skabt til cirklen
  • en indre rejse – jeg guide dig gennem i en visualisering
  • ekstra tips til, hvordan du kan forbinde dig med energien i portalen og skabe dine egne ritualer hjemme

Jeg skriver nyhedsbrev, hver gang det er tid til en af de 8 transformerende portaler, så hold øje dér fra gang til gang. I Sol Cirklen vil du forstå – og måske på celleplan og sjæleplan huske – hvorfor ritualer og ceremonier forløser og healer vejen tilbage til din egen power.

Den kommende Sol Cirkel Ceremoni:

… er Lammas/Lughnasadh Ceremoni, og det er 1.8. kl. 10-10.45.

Til Lammas/Lughnasadh tapper vi ind i den fantastisk overflodsenergi, der er i naturen. Selvom Solen er begyndt at tabe sin kraft, er der overflod af gaver til os. Den første høst fejres. Høsten af det du har sået, plantet og plejet kommer nu.

Sol Cirkel Ceremonien foregår
LIVE i min lukkede FB-gruppe
“Bevidst og Kærlig Overgang”

– og det er søndag den 1. august kl. 10.00

Hvis du ikke allerede er i FB-gruppen,
så finder du den
ved at klikke lige HER!

De kommende portaler i årets hjul:

Ved Mabon/Efterårsjævndøgn ærer vi balancen mellem lys og mørke, det feminine og det maskuline, og går et stridt tilbage i forhold til at være så udadvendte, som vi har været gennem sommeren. Energien summer af modenhed – Ceremoni er 22.9. kl. 20.30-21.15

Til Samhain/Mindefestival/Halloween stiller vi ind i døds-afslutnings-energien og benytter det tynde slør mellem verdenerne til at mærke indad og få hjælp fra vores forfædre og formødre. Vi mindes det og dem, der har været. Jo mere mørket tager over for de lyse timer, jo mere eftertænksom og indadvendt er energien – Ceremoni er 31.10. kl. 10.-10.45

Ved Yule/Vintersolhverv har vi årets mørkest døgn, den korteste dag, og vi fejrer, at lystes kraft genfødes. Lysets kraft i dig. Og vi stiller ind på hvad, der ligger af potentiale inden i os, hvad vi skal blive frugtbar med, hvad vi gerne vil føde ind i vores liv, hvad vi gerne vil transformere, når solen får mere kraft – ceremonien bliver i år dagen før, nemlig søndag den 21.12. kl. 20-20.45.

Til Imbolc/Kyndelmisse/Opvågningsfestival er vi lidt længere i den genfødselsproces, som solfesterne er. Fra den kolde jord pibler det frem med de allerførste forårsbebudere, og vi tapper ind i den samme kraft i os. Energien er ladet med renhed, håb og initiering ind i det nye…. dato kommer senere…

Til Ostara/Forårsjævndøgn er der fokus på spire-enerigen. Vi fejrer den første rigtige forårsdag, og energien her emmer af fertilitet og vitalitet. Vi fornyer energien i vores hjerter, og udvider vores rummelighed og evne til at elske – dato kommer senere…

Til Beltane/Valborgsaften skrues der endnu mere op for din vækst og blomstring, Luften er fyldt med forår, og der emmer en energi af frihed. Frihed uden bånd. Vi er nu noget lidt længere i den genfødsels- og spireproces, som solfesterne i starten af året er. Jorden skruer nu helt op for endnu mere af den kraft – dato kommer senere…

Ved Litha/Sommersolhverv/Midsommer bringes alt ud i lyset. Solen står her stærkest på himlen, og det skal fejres. Der er fokus på yderligere blomstring og på de frugter, der er klar til at blive plukket her først på sommeren. Ligesom blomsterne folder vi vores potentiale mere og mere ud – dato kommer senere…

Det er meget lettere og meget mere kraftfuldt, når vi arbejder med energien i årets hjul sammen. Derfor samles vi i Sol Cirkelen, hvor jeg vil være din guide og lade energien fra Solens, Moder Jords og Universets mysterium arbejde med os og gennem os for alles bedste.

Herunder ser du rækkefølgen på Solfesterne i Årets Hjul (som jeg fornemmer den), der starter med Vintersolhverv og slutter med Samhain, for så at starte forfra igen og igen og igen.

Om du har været med i tidligere Sol Cirkler, eller det er første gang, så skal du være hjertelig hjertelig velkommen.

 

Kærligst Grethe